Bio – català

Joan @ Nova Jazz Cava de Terrassa (28-7-2016) (Imatge cedida per Cecília Coca)

(Imatge cedida per Cecília Coca)

Joan Casares creix en una família musical de la qual treu les seves principals influències i guies. Passa els primers anys de la seva trajectòria musical tocant de forma autodidacta. Als 16 anys rep classes del mestre Aldo Caviglia, qui el prepara per entrar a l’Esmuc, on rep classes dels grans bateristes Jo Krause i David Xirgu. Al 2016 fa una estada a Nova York durant la qual estudia amb el prestigiós mestre de bateries Kenny Washington. Més tard és acceptat per cursar un Màster al Conservatorium Van Amsterdam amb Martijn Vink i posteriorment es trasllada a Temple University, Philadelphia, per estudiar amb el gran bateria Rodney Green. Durant aquestes estades ha tingut l’oportunitat de tocar amb músics de nom internacional com Vincent Herring, Logan Richardson, Dick Oatts o Peter Bernstein.

Co-lidera amb el trompetista Oriol Vallès la banda “Smack Dab”, la qual ja ha enregistrat tres discs de música 100% original. L’últim ha estat “555“, un EP de celebració dels 5 anys de la banda. Anteriorment ja havien publicat “Live at Jamboree vol. 9” (La Cúpula, 2018), “Smack 7 Dab (Feat. Perico Sambeat i Toni Belenguer) (Fresh Sound, 2016) i “Oriol Vallès i Joan Casares Presenten Smack Dab (Feat. Jesse Davis)” (Discmedi, 2015).

A part d’Smack Dab, també està al capdavant de la banda TRO, amb Pere Miró i Xavi Castillo, amb qui han publicat dos discs (“S’apropa Tempesta“, Fresh Sound Swing Alley 2019; i “TRO“, Aladid Records 2017).

Recentment ha viatjat per tot Europa presentant els discs “Iaspis” (The Changes, 2019) i “The Bop Collective” (Discmedi, 2018) amb la banda del mateix nom de la saxofonista Irene Reig, amb qui va guanyar el premi del públic de la “Dutch Jazz Competition 2018“.

A més de tots aquests projectes, encapçala el trio que té amb el saxofonista Lluc Casares, el “Casares Brothers”, banda que porta en actiu més de 10 anys i que va guanyar el 2n premi al concurs internacional “Keep An Eye International Competition 2017”, competint al costat de bandes de Nova York, Los Angeles, Berlin i Londres.

A part del pla de la interpretació musical, és fundador del segell discogràfic The Changes, nascut el 2019, però amb unes quantes publicacions sota el braç, algunes d’elles guardonades a la final dels premis Enderrock 2020 i subvencionades pel programa de l’Sgae d’ajudes per la creació d’obres musicals.