Bio – català

Joan @ Nova Jazz Cava de Terrassa (28-7-2016) (Imatge cedida per Cecília Coca)

(Imatge cedida per Cecília Coca)

Joan Casares creix en una família musical de la qual treu les seves principals influències i guies. Passa els primers anys de la seva trajectòria musical tocant de forma autodidacta. Als 16 anys rep classes del mestre Aldo Caviglia, qui el prepara per entrar a l’Esmuc, on rep classes dels grans bateristes Jo Krause i David Xirgu. Al 2016 fa una estada a Nova York durant la qual estudia amb el prestigiós mestre de bateries Kenny Washington. Més tard és acceptat per cursar un Màster al Conservatorium Van Amsterdam amb Martijn Vink i posteriorment es trasllada a Temple University, Philadelphia, per estudiar amb el gran bateria Rodney Green. Durant aquestes estades ha tingut l’oportunitat de tocar amb músics de nom internacional com Vincent Herring, Logan Richardson, Dick Oatts o Peter Bernstein.

Co-lidera amb el trompetista Oriol Vallès la banda “Smack Dab”, la qual ja ha enregistrat tres discs de música 100% original. L’últim ha estat “Live at Jamboree vol. 9” (La Cúpula, 2018). Anteriorment ja havien publicat “Smack 7 Dab (Feat. Perico Sambeat i Toni Belenguer) (Fresh Sound, 2016) i “Oriol Vallès i Joan Casares Presenten Smack Dab (Feat. Jesse Davis)” (Discmedi, 2015).

A part d’Smack Dab, també està al capdavant de la banda TRO, amb Pere Miró i Xavi Castillo, amb qui van enregistrar un disc el passat desembre (“TRO“, Aladid Records 2017).

Recentment ha enregistrat el disc “The Bop Collective” (Discmedi, 2018) amb la banda del mateix nom de la saxofonista Irene Reig, amb qui va guanyar el premi del públic de la “Dutch Jazz Competition 2018“.

A més de tots aquests projectes, encapçala el trio que té amb el saxofonista Lluc Casares, el “Casares Brothers Trio”, banda que porta en actiu més de 10 anys i que va guanyar el 2n premi al concurs internacional “Keep An Eye International Competition 2017”, competint al costat de bandes de Nova York, Los Angeles, Berlin i Londres.

Anuncis